PYTHON & ARDUINO DERSLERİ -1
Arduino ile python nasıl kullanılır ? Python programlama ile arduino uygulamaları nedir ? Arduino ve python programlama nedir ? Bu ve benzeri sorulara yanıt aradığımız Python & Arduino Dersleri -1 adlı yazımızla karşınızdayız.
Başlayalım.
PYTHON & ARDUINO GİRİŞ
Python , 1991 yılında Guido van Rossum tarafından piyasaya sunulduğundan bu yana, en yaygın kullanılan, genel amaçlı, yüksek seviye programlama dillerinden biri haline geldi ve en büyük açık kaynak geliştirici topluluklarından biri tarafından desteklenmiştir.
Python, birçok destekleyici kütüphaneyi içeren açık kaynaklı bir programlama dilidir.Bu kütüphaneler Python’un en iyi özelliğidir ve onu en genişleyen platformlardan biri yapmıştır.
Python dinamik bir programlama dilidir ve çalıştırılabilir byte kodları derlemek ve oluşturmak için bir derleyici kullanmak yerine kodu çalıştırma sırasında kod çalıştırmak için bir interpreter kullanır.
Python’un geliştirilmesinin ardındaki felsefe, kavramları kolayca ifade etmek için esnek, okunabilir ve açık kodlar oluşturmaktı.
Beyaz boşluk girintisini benzersiz bir şekilde kullanmaya verilen önem Python’u diğer popüler üst düzey dillerden farklı kılar.Python, otomatik bellek yönetimi ile işlevsel, zorunlu ve nesne yönelimli programlamayı destekler.
Neden Python kullanıyoruz?
Python, ilk kez programcılar için öğrenmesi en kolay dillerden biri olarak kabul edilir. C ++ ve Java gibi diğer popüler nesne yönelimli dillerle karşılaştırıldığında Python, programcılar için aşağıdaki ana avantajlara sahiptir:
Okumak ve anlamak kolaydır
Hızlı prototipleme sağlar ve geliştirme süresini azaltır
Çok sayıda ücretsiz kütüphane paketine sahiptir.
Python, Python’un bir programlama dili olarak sürekli olarak geliştirilmesi için çaba gösteren büyük bir açık kaynak topluluğuna sahiptir.
Python topluluğu ayrıca, dinamik web sitelerinden karmaşık veri analizi uygulamalarına kadar uzanan uygulamalar oluşturmak için kullanılabilecek çok sayıda açık kütüphane paketinin geliştirilmesinden ve grafiksel grafik oluşturmak için basit GUI tabanlı uygulamaların geliştirilmesinden, karmaşık matematik fonksiyonlarından vb. sorumludur.
Python kütüphane paketlerinin çoğu, düzenli olarak güncellemelerle topluluktan elde edilen kodu sistematik olarak korumuştur. En çok Python paketini endeksleyen fiili depo PyPI’dir (pypi.python.org).
PyPI ayrıca, işletim sisteminize, gelecek bölümde ele alınacak olan çeşitli paketleri kurmak için basit yollar sunar.
Donanımsal bir platformda çalışırken, donanım ile geliştirme için kullandığınız bilgisayar arasında bazı iletişim araçlarının olması gerekir.
Genel olarak bilgisayardan donanıma arabirim yöntemleri arasında seri port tabanlı iletişim, en popüler olanıdır ve özellikle Arduino platformu için kurulması gerçekten basittir.
Python, seri portu bağlamak için kullanımı gerçekten kolay ve hızlı olan pySerial adlı bir kütüphane sağlar.Proje fikirlerinizi hızla test etmek ve uygulamak için benzer kütüphaneleri ve Python’un etkileşimli programlama yeteneklerini kullanmak gerçekten basittir.
Günümüzde, karmaşık Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamaları için sadece seri iletişim desteği gerekli değildir
, ancak aynı zamanda işletim sistemleri için grafiksel kullanıcı arayüzleri (GUI’ler), uzaktan erişim için web arayüzleri, veri görselleştirme için grafikler, veri analizi için araçlar, veri depolama için arayüzler vb. gibi ilave üst düzey özelliklere ihtiyaçları vardır.
Herhangi birini kullanarak C ++ veya Java gibi diğer programlama dili, bu özelliklerin geliştirilmesi, destek araçlarının dağıtılmış ve örgütlenmemiş doğası nedeniyle büyük miktarda programlama çabası gerektirecektir.Oysa ki, Python bu tür uygulamalara yıllardır destek sağlamada çok başarılı olmuştur.
Python, burada belirtilen ve PyPI aracılığıyla erişilebilen özelliklerin her birinin gelişimini destekleyen bir dizi kütüphaneye sahiptir. Bu kütüphaneler açık kaynaklıdır, kullanımı kolaydır ve topluluk tarafından geniş ölçüde desteklenir.
Bu, Python’u IoT uygulamaları için tercih edilen bir dil haline getirir.Ek olarak, Python ayrıca özel olarak oluşturulmuş uygulamalarınızı kitaplık olarak oluşturma ve gönderme, böylece diğerlerinin de projelerinde kullanabilmeleri için destek sunar.
Bu, kendi donanım ürünleriniz için özel protokoller, API’ler veya algoritmalar geliştiriyorsanız yararlı bir özelliktir.
Diğer Programlama Dillerini Ne Zaman Kullanırız ?
Peki Python’u projelerimiz için ne zaman kullanmamalıyız? Daha önce de belirtildiği gibi Python, geliştirme süresini azaltan dinamik bir dildir, ancak aynı zamanda kodunuzun yürütülmesini C, C ++ ve Java gibi diğer statik üst düzey dillere kıyasla daha yavaş yapar.
Bu statik diller, kodu derlemek ve çalışma zamanı sırasında çalıştırılan ikili dosyaları oluşturmak için bir derleyici kullanır ve böylece çalışma zamanı performansını artırır.
Kodun performansı daha uzun bir geliştirme süresi ve daha yüksek maliyetlerden daha önemli olduğunda, bu statik dilleri göz önünde bulundurmalısınız.Python’un diğer bazı sakıncaları arasında hafızanın ağır olması, iş parçacığı için uygun desteğe sahip olmaması ve veri koruma özelliklerinin bulunmaması bulunmaktadır.
Kısacası, Python hızlı prototipleme için daha hızlı ve kolay yöntemler sunsa da, prototipimizi test ettikten ve ürünümüzü göndermeye hazır olduktan sonra, geliştirme için diğer statik yüksek seviye dilleri göz önünde bulundurmamız gerektiğini söyleyebiliriz. Günümüzde, bu senaryo hızla değişmekte ve şirketler endüstriyel ürünleri için Python’u kullanmaya başlamışlardır.
PYTHON & ARDUINO DERSLERİ -1 SONUÇ :
Bugün Python & Arduino Dersleri -1 adlı yazımızı sizlerle paylaştık.Umuyorum faydalı bir giriş ve yazı olmuştur.
İyi Çalışmalar